DevOps

Optimalisatie en automatisering

Het doorvoeren van wijzigingen in SAP is voor veel bedrijven een traag en complex proces. Door softwareontwikkeling (Dev) en softwareoperaties (Ops) te combineren, ook wel bekend als DevOps, kunnen wij u hierbij helpen. 

Bij de implementatie van DevOps kijken we hoe de SAP IT-processen van uw bedrijf kunnen worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Door bijvoorbeeld het SAP change management proces te automatiseren kunnen onze experts aanzienlijke verbeteringen doorvoeren. Daarbij kunnen we een flexibel en geautomatiseerd change management proces in SAP Solution Manager implementeren, waardoor wijzigingen in de SAP omgeving op een snelle en veilige manier kunnen worden getransporteerd.

Taken, zoals geautomatiseerde SAP systeemupdates en het ophalen van test datasets uit productie, worden ingeschakeld met behulp van de Data Sync Manager-suite van EPI-USE Labs. Door de creatieve functionaliteiten van Sabaas te gebruiken in combinatie met de data sync manager van EPI-USE Labs worden uw ontwikkelingsteams DevOps-vaardig.

 

Cultuur

DevOps is meer dan alleen automatisering, denk aan aspecten zoals werkcultuur en verantwoordelijkheid. Dit wordt ook wel de zogenaamde "Shift-left" genoemd: meer verantwoordelijkheid voor de technische IT-teams binnen uw organisatie. 

Laat u vooral niet weerhouden van deze werkwijze, het idee van DevOps is namelijk om snel te falen en de problemen in een vroegtijdig stadium te verhelpen. Bij Sabaas kunnen wij u helpen met zowel deze cultuuromslag binnen de organisatie, als het begeleiden van uw teams tijdens deze veranderingen. Dankzij jaren ervaring heeft ons team van experts DevOps bij een groot deel van onze klanten succesvol geïmplementeerd. Wilt u meer weten over onze klantcases en -ervaringen? Neem dan contact op met een van onze experts.