Standard change: zo optimaliseer je het change management proces

Standard Change reduces the time to delivery

Dé manier om wijzigingen met een laag risico door te voeren, is de nieuwe standaardwijziging. In de IT-wereld zien we steeds vaker angstige reacties van mensen die risico's en incidenten willen vermijden, wat leidt tot maatregelen zoals de “risk rule reflex”. Zelfs in mijn rol als Solution Manager ChaRM consultant merk ik om die reden dat er een wrok tegen ChaRM heerst. Wrok die eigenlijk alleen wordt veroorzaakt door een verkeerd of slecht geïmplementeerde ChaRM-configuratie. Waar de meesten bang zijn voor het aanpakken van risico’s en incidenten kan ChaRM de oplossing zijn. Met ChaRM voer je snel en risicoloos veranderingen door met behoud van kwaliteit en controle over het gehele systeem. Dat is dan ook een van de redenen waarom het doorvoeren van wijzigingen met een laag risico het beste gedaan kan worden via een standaardwijziging. Hierdoor bespaar je tijden verminder je de kans op fouten.

 

Controle van emergency changes

In de meeste organisaties was de Standard Change voor Solution Manager 7.2 SPS 5, meestal een urgente wijziging die als een laag risico werd geclassificeerd. Change managers hadden geen manier om te controleren of deze wijziging vervolgens was opgenomen en geclassificeerd als laag risico. Te vaak werden ze ermee geconfronteerd dat er per ongeluk of zelfs opzettelijk objecten aan de wijziging werden toegekend die geen reden hadden om als wijziging geclassificeerd te worden. 

Standard Change

Met SPS5 introduceerde SAP de Standard Change SAP. Hier wordt de werkelijke inhoud automatisch vergeleken met de standaardwijzigingscatalogus. Een standaardwijziging kan worden gebruikt om wijzigingen met een laag risico uit te voeren. Omdat "we weten" wat er werkelijk veranderd wordt en in lijn is met de standaardwijziging servicecatalogus. Om die reden kunnen wij een continue stroom van implementatie leveren.

Wij kunnen u helpen

Onze experts hebben de standaardwijziging al doorgevoerd bij een aantal klanten en kunnen dit in een korte tijd ook voor u realiseren. We helpen bij het opzetten van de standaard servicecatalogus in een eenvoudig iteratief proces. Het systeem wordt direct geïmplementeerd wanneer de wijziging klaar is.

Nu u SAP ChaRM kent, verkort de standaardwijziging de levertijd aanzienlijk met behoud van de kwaliteit.

 

https://sabaas.com/dev-ops-2/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *