Zo houdt u uw SAP-omgeving veilig

Uw data is kwetsbaar, dat legt u natuurlijk niet zomaar op straat. Vanzelfsprekend dat u deze kwetsbare data en informatie alleen voor uw organisatie toegankelijk wilt stellen en niet in de handen van kwaadwillende mag belanden. De noodzaak van beveiligde SAP-toegang is dus hoog, maar hoe en wat zijn de gevaren? Die vragen krijgen we steeds vaker. In deze blog leggen we uit waarom u uw SAP-omgeving veilig én beveiligd moet houden.

 

Beveiligde SAP-omgeving

SAP; een gatenkaas of ondoordringbaar fort?

Groeiende software, toevoegingen van functionaliteiten, maar hoe staat het ervoor met de beveiliging van SAP? Door de jaren heen zijn er steeds meer issues ontstaan over SAP en de daarmee gemoeide gevaren. Immers, het toevoegen van meerdere functionaliteiten brengt ook de kwetsbaarheden van deze technologieën met zich mee. Door het toevoegen van onder andere Java, HTTP en Open SQL in zijn programmeertaal, werd SAP genoodzaakt het aantal ‘security notes’ van de afgelopen jaren uit te breiden. Tot op de dag van vandaag blijft de beveiliging van SAP-systemen, en daarmee de toegang tot, een ‘hot topic’. Hierdoor blijft SAP updaten en verbeteren om het mogelijk ongewenste passagiers bij uw inlog onmogelijk te maken binnen te komen.

 

De risico's van een onbeveiligd SAP-systeem

Uw belangrijkste documenten laat u niet rondslingeren, uw data dus ook niet. De noodzaak van uw privacy, en daarmee de beveiliging van uw SAP-toegang, is dus met de jaren gegroeid. Het is immers niet wenselijk dat anderen in de code gaan schrijven, uw gegevens kunnen wijzigen en inzien en daarnaast gaan knoeien in het systeem. Een beveiligd slot erop dus. Maar hoe? Het is zaak om helder in kaart te brengen waar de gevaren voor uw organisatie liggen en de blootstelling aan deze gevaren van uw SAP-omgeving(en) te beoordelen. Wanneer dat helder in kaart is gebracht, is het zaak om te monitoren en bij te schaven waar nodig.

 

Een goed begin is het halve werk - Sabaas helpt u verder

Bij Sabaas stellen we de veiligheid van uw data voorop en zorgen we ervoor dat uw SAP-toegang altijd op een veilige manier tot stand komt. Wilt u meer leren over hoe u uw data het beste kan beschermen? Neem dan contact op met een van onze experts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *